fbpx
loder

10 Basa Bisnis Paling Penting ing Pasar Global

Explico - Inggris minangka piranti lunak Kapindho Basa

10 Basa Bisnis Paling Penting ing Pasar Global

Minangka pasuryan babagan bisnis internasional saya ganti, semono uga basa sing digunakake kanggo komunikasi. Saka jaringan profesional lan kolaborasi akademik kanggo ngangkut lan lelungan, jagad bisnis mbutuhake pamilik bisnis nggunakake macem-macem basa supaya bisa nggambar perusahaan. Sanajan sampeyan perusahaan cilik lan kepengin adol layanan lan produk menyang latar lan budaya linguistik sing beda, sampeyan kudu njupuk konten menyang level multibahasa sabanjure.

Ana luwih saka 6,000 basa ing saindenging jagad, lan angel milih basa sing paling kritis supaya bisa ngetrapake pendapatan sampeyan. Yen sampeyan mikir babagan basa sing sampeyan pengin sinau kanggo bisnis sampeyan, penilaian pisanan sampeyan kudu ndeleng target bisnis tingkat makro, pamirsa target inti lan mikir babagan sampeyan ndeleng taun-taun sing bakal teka.

Pendhaftaran uga kudu mikirake konektivitas global lan cara ngatur konten global nalika sampeyan nggawe strategi globalisasi. Minangka kasunyatan, basa kayata Rusia, Perancis, Inggris, Mandarin, lan Jerman wis dadi dominan global kanggo nindakake bisnis.

Nanging iki bisa uga ora dadi basa sing penting ing mangsa ngarep. Penting ngerteni basa apa sing paling penting lan migunani, sing bakal mbukak dalan kanggo entuk pulangan investasi sing paling pinunjul, lan sing bakal ngasilake sajrone 50 taun sabanjure.

Yen sampeyan butuh pitulung kanggo milih basa sing paling penting kanggo bisnis, kita nyusun dhaptar sing paling apik kanggo 10 basa ndhuwur sing bakal nulungi sampeyan kanggo miwiti pertumbuhan global kanggo terjemahan konten bisnis lan pemasaran.

#1 Inggris- Bahasa Globalisasi

Basa Inggris minangka basa akademik lan jagad bisnis sing paling akeh pengaruh, ngenggoni sisih ndhuwur ing babagan basa, lan diomongake kanthi luwih saka telung suku penduduk ing jagad iki. Iki digunakake ing 94 negara kanthi 339 yuta pamicara asli, lan iku basa de facto ing Amerika Serikat lan basa resmi Australia, Inggris, Afrika Selatan, lan sawetara negara liyane, nggawe basa penting kanggo pamilik bisnis. .

Bebarengan karo iki, basa Inggris uga njaga titik nomer siji minangka basa sing paling umum digunakake dening 53% situs web lan pangguna internet kanthi 949 yuta pangguna. Mula, ora ana sing nolak yen basa Inggris minangka basa globalisasi, lan penting kanggo para wirausaha sing pengin berkembang ing panggung global.

#2 Mandarin- Basa sing Mati Mbuwang Dhuwit Menehi

Basa Cina minangka pimpinan anyar ing kutha, kanthi jumlah pamicara asli (kira-kira 983 yuta pamicara), dene luwih saka 1,2 milyar wong sing ngerti dialek Mandarin. Iki minangka sing sampeyan ora bisa ketinggalan nalika ngomong babagan basa sing paling apik kanggo bisnis, amarga iku minangka basa nomer loro sing paling populer ing antarane pangguna internet. Yen pasar Asia terus nggedhekake panggunaan internet, wong-wong Tionghoa bisa uga bakal ngunggahake basa Inggris minangka basa internet sing paling akeh digunakake.

Rasional ing tren iki utamane amarga owah-owahan ekonomi sing hebat banget sing ditindakake dening China sajrone telung dekade kepungkur, saka perdagangan nasional nganti hubungan perdagangan internasional lan perjanjian lintas lintas dadi kabisat gedhe ing bidang ilmu lan teknologi. Lan yen tren iki terus, para panaliti prédhiksi manawa China bakal dadi ekonomi sing unggul ing donya ing taun 2050.

#3 Spanyol- Basa Segmen Pasar Amerika Sing Dirancang

Pracaya utawa ora, Amerika Serikat wis mentas dikandhakake minangka negara sing nganggo basa Spanyol paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad, sing ana kira-kira 37,6 yuta wong sing ujar dadi basa pertama. Ora ana sing nolak yen basa Inggris minangka basa utama sing kudu dipikirake kanggo Amerika Serikat, nanging 50 yuta pamicara Spanyol lan bisnis cilik lan gedhe bisa uga ngelingake yen ora mung basa sing digunakake ing negara kasebut.

Amarga AS nduwe ekonomi paling gedhe ing saindenging jagad lan populasi Hispanik ing AS dirambah kaping pindho ing taun 2050, iki ndadekake Spanyol saya penting banget. Yen sampeyan pengin miwiti bisnis ing AS, utawa ing endi wae ing belahan bumi Kulon, Spanyol kudu dadi salah sawijining basa sing dipilih.

#4 Jerman- Basa Kekuatan Industri Eropa

Kanthi kemajuan teknologi lan kesempatan jaringan, ekonomi Jerman kabukten dadi salah siji sing paling kuat lan stabil ing Uni Eropa, kanthi KDNK udakara 2,4 triliun. Nyatane, bisa nganggo basa Jerman menehi keuntungan sing signifikan kanggo sapa wae sing kepengin ngupayakake bisnis internasional. Basa Jerman minangka basa kaping papat sing paling akeh digunakake dening meh 95 yuta pamicara asli lan total 210 yuta pamicara ing saindenging jagad.

Ora mung iku Jerman minangka salah sawijining negara sing paling padhet ing Eropa, nanging uga ana pirang-pirang wong sing nganggo basa Jerman ing negara-negara ing wilayah Belgia, Austria, Holland, Denmark, Swiss, Liechtenstein, lan Luxembourg. Uga kira-kira manawa kemampuan nganggo basa Jerman bisa uga nambah upah udakara 4%.

#5 Portugis- Kontinental Kesempatan

Portugis minangka salah sawijining 10 basa sing paling akeh sing diomongake ing saindenging jagad lan basa liya sing paling akeh guneman ing Amerika Latin ing mburi Spanyol. Portugis diomongake udakara 215 yuta wong ing Portugal, Brazil lan sawetara bagean ing Afrika. Minangka statistik kasebut, Portugis nyembur karo pertumbuhan saham 6% sawise sawetara taun sing rata lan bisa mlebu kaping lima, kanthi 154.5 yuta pamicara.

Kanggo pemilik bisnis profesional, Brasil minangka atraksi utama kanggo nindakake bisnis. Minangka basis ilmu ilmiah sing paling akeh dingerteni ing njaba G8, Brasil duwe akeh kesempatan kanggo nggarap kerjasama lan kolaborasi ilmiah, kalebu ing bidang farmaseutikal lan energi.

Minangka ekonomi paling gedhe ing Amerika Latin, lan ana sawetara indikasi yen pamulihan saiki ing taun ngarep utawa luwih, tegese kesempatan bisnis mung bakal terus tuwuh. Portugis uga entuk popularitas ing Asia amarga hubungan diplomatik lan ekonomi sing gedhe karo Portugal lan negara-negara Lusophone. Dadi, yen sampeyan pengin nambah dodolan lan nggedhekake bisnis global, sinau basa Portugis bakal dadi pilihan sing paling apik kanggo sampeyan.

#6 Arab- Basa sing paling cepet ing Web

Minangka basa resmi saka pirang-pirang negara Timur Tengah sing kesempatan bisnis saya cepet, sinau basa Arab bisa dadi tambah gedhe kanggo para pamilik bisnis. Basa Arab diomongake dening 295 yuta pamicara ing saindenging jagad, lan iku basa resmi saka 28 negara sing beda, kalebu akeh ekonomi sing berkembang lan berkembang ing Timur Tengah lan Afrika. Kasunyatane, ing pasar ekspor 50 paling dhuwur ing Inggris, enem negara sing nganggo basa Arab katon karo nilai gabungan kanggo ekonomi sing ngluwihi China, Italia lan Spanyol. Iki sebabe ing laporan saka Dewan Inggris, Arab rangking minangka basa 'terpenting paling penting ing mangsa ngarep'.

#7 Prancis- Mantan Inggris

Perancis minangka basa resmi saka 29 negara ing saindenging jagad, lan minangka basa pisanan sing paling akeh digunakake ing Uni Eropa. Sejarah kolonial Prancis mbantu mbantu nyebarake basa iki ing saindenging jagad modern kanthi cara Inggris. Iki nyebabake kahanan, luwih akeh penutur asal non-pribumi tinimbang penutur asli.

Donya sing nganggo basa Prancis uga kalebu Afrika, sing ngrembaka lan akeh sumber daya alam. 5 ekonomi Afrika sing paling cepet berkembang kalebu Tanzania, Rwanda, Mozambique, Republik Demokratik Kongo, lan Cote D'Ivoire, sing Prancis minangka basa resmi ing 3 wong kasebut. Sanajan ora pati beda kaya saiki, ora bakal ana pitakonan manawa Prancis bakal tetep dadi mitra perdagangan paling penting ing Inggris. Katrampilan basa Prancis loro-lorone perlu lan penting kanggo bisnis ing kene, lan tetep dadi salah sawijining basa ndhuwur sing kudu disinaoni.

#8 Jepang

Basa Asia liyane sing duwe prospek sing cerah yaiku Jepang kanthi 130 yuta pamicara asli lan jumlah pamicara sing dudu pribumi nyebar ing jagad iki. Iki uga basa nomer enem kanggo pangguna internet kanthi penjualan e-commerce $88.06 milyar. Dadi investor paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad, Jepang minangka salah sawijining negara sing paling maju kanthi teknologi lan terpadu ing jagad iki.

Nyatane, Jepang misuwur minangka kontributor Inggris sing penting, dadi investor gedhe lan pemasar ekspor dening Dewan Inggris. Sanajan ekonomi Jepang nyatakake sawetara pratandha saka stagnasi, penting kanggo ora ngremehake kepinteran saka bisnis Jepang, ing endi, kaya Jerman, Jepang duwe reputasi unggul ing sektor ilmu lan teknologi. Jepang tetep dadi sisih ngarep pemandangan lan robot elektronik sing dipotong, lan nganggo basa Jepang cocog kanggo akeh kesempatan ing lapangan kasebut.

#9 Rusian- Basa Perdagangan lan Diplomasi

Kanthi 160 yuta pamicara asli ing saindenging Eropa tengah lan Wétan lan ing Rusia, iku nomer sanga sing paling umum ing donya lan sing nomer loro digunakake ing konten situs web sawise Inggris. Amarga kekuwatan sejarah Uni Soviet, Rusia minangka basa resmi Perserikatan Bangsa-Bangsa lan dikutip minangka basa Slavonic sing paling akeh pengaruh ing sejarah. Basa Rusia uga digunakake digunakake ing pirang-pirang negara pasca Soviet, sing nyedhiyakake akses menyang potensial bisnis sing anyar lan anyar.

Pentinge Rusia ora mung amarga akeh pamicara saka pribumi, nanging uga kekuwatan politik lan ekonomi Rusia sing ora bisa ditolak. Kanthi cadangan minyak lan gas sing jero lan budaya sing sugih, lan potensial investasi real estate, Rusia minangka salah sawijining basa sing paling apik kanggo sinau kanggo sapa wae sing pengin ngembangake bisnis dadi salah sawijining negara sing paling kuat ing Bumi.

#10 Hindi

Pungkasan, ora paling ora, Hindi minangka basa sing paling sepuluh paling bisa digunakake ing saindenging jagad, kanthi 270 yuta pamicara asli. Nanging sampeyan kudu penasaran kenapa Hindi dadi salah sawijining basa paling utama kanggo strategi lokalisasi lan terjemahan bisnis sampeyan? Sanajan India ana 126 yuta pamicara basa Inggris, udakara 85% pedunung ora nganggo basa Inggris kanthi apik, lan wis diatasi manawa nggunakake basa lokal. Miturut laporan Penelitian CSA, Hindi nambah 67% sing paling anyar ing Top 100 basa online, biasane amarga investasi dening pemerintah, penembusan web seluler, lan inisiatif liyane ing sub-benua kasebut. Kabeh iki wis mandheg kanggo Hindi ing tataran global.

Kesimpulan

Apa sampeyan ngarep-arep ngatur bisnis, nambah hubungan bisnis internasional sampeyan, utawa mung ngarahake dhewe saka wong akeh, sinau yen ana siji basa kasebut bisa menehi daya saing sing dibutuhake kanggo ngembangake rencana sampeyan. Dadi apa sing nunggu? Optimalake asil bisnis karo pamirsa global lan entuk keuntungan pasar pisanan kanthi sinau basa sing beda.


Copyright 2020 Explico, LLC Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.
jv_IDBasa Jawa